درد قاعدگی
عوامل مختلفی سبب درد قاعدگی می شود ؟ بانوان و دخترانی که به مطب دکتر بهمن پور جهت کارهای درمانی مراجعه می کنند ، همیشه این سوال را بیان می کنند که آیا راهی وجود دارد که کاهش علائم جسمانی و مشکلات روحی دوره قاعدگی وجود دارد ؟ در ادامه نکات مهمی را در خصوص سیکل قاعدگی بیان می کنیم ، که درد قاعدگی و درمان درد قاعدگی را بیان می کنیم .
در اولین قدم پاسخ به این سوال که راهی برای کاهش علائم جسمانی و مشکلات روحی وجود دارد یا خیر باید بیان کرد بله می توان این علائم را کاهش داد .
راه های کاهش درد قاعدگی
برای برطرف نمودن این دردها و مشکلات به کار بردن روش های مراقبتی و رفتاری می باشد ، در وهله اول بانوان باید زمانی را برای استراحت خود در نظر بگیرند ، بانوان باید سعی نمایند که بین خودشان و دنیا اطراف تعادل برقرار نمایند ، با انجام این کار بانوان با کوچکترین اتفاقات عصبی و یا ناراحت نمی شوند .
یکی دیگر از روش های موثر و مفید برای فائق اومدن بر مشکلات قاعدگی استفاده از رژیم غذایی مناسب است ، به تمامی بانوان توصیه می شود که در رژیم غذایی خود از میوه ها و سبزیجات تازه استفاده نمایند ، مصرف لبنیات و پروتئین ها به خصوص مصرف ماهی ها در این زمینه بسیار کمک کننده است .
مصرف ماهی به دلیل داشتن امگا3 برای دوران بارداری بسیار توصیه می شود .
مصرف چای بابونه کمک شایانی به کاهش درد قاعدگی می کند .
گرم نگه داشتن ناحیه شکم و کشاله ران با کیسه آب گرم .
عدم مصرف الکل و نوشابه های گازدار
افزایش مصرف آب
مصرف دارچین و زنجبیل را باید افزایش دهید .
ورزش و کاهش درد قاعدگی
انجام ورزش به طور منظم
ورزش های مانند پیاده روی و یوگا در قبل و حتی در زمان قاعدگی برای بانوان بسیار مفید می باشد .
بانوان باید به این نکته توجه نمایند که دوری از تنش در این دوران برای داشتن آرامش بسیار توصیه می شود .
استفاده از برخی قرص ها و داروها را باید با پزشک خود مشورت نمایید و سپس استفاده نماید ، نباید به شکل خود سرانه به مصرف قرص ها و داروها نمایید .
علائم درد قاعدگی
درد قاعدگی با علائمی همراه است که در ادامه به بیان آنها می پردازیم :
- تهوع
- یبوست
- استفراغ
- شل شدن مدفوع
- تعریق
- احساس درد در کمر
- احساس درد در ران ها
درد قاعدگی با انجام برخی از کارها و یا برخی از بیماریها بیشتر می شود که در ذیل به بیان برخی از آنها می پردازیم :
بیماری های تشدید دهنده درد قاعدگی
- آندومتریوز
بانوانی که بیماری آندومتریوز دارند ، در زمان قاعدگی نسبت به سایر بانوان درد بیشتری دارند ، این بیماری شامل رشد غیرطبیعی بافت های داخلی رحم در نواحی خارج از رحم می باشد .
- فیبروئیدهای رحم
بیماری فیبروئیدها که در نواحی دیواره ی رحم باعث ایجاد شدن زائده های می شوند و یا تورمورهای غیر سرطانی را ایجاد می کنند یکی دیگر از عوامل تشدید کننده درد رحم می باشد .
- عفونت جنسی
در مواقعی که شخص به بیماری عفونت مبتلا است ، که این عفونت از طریق رابطه جنسی ایجاد می شود یکی دیگر از عوامل تشدید دهنده عفونت جنسی می باشد .
- تنگی دهانه رحم
در مواقعی که دهانه ی رحم تنگ باشد ، سبب تشدید درد قاعدگی می شود ، زیرا این امر سبب محدودیت در جریان قاعدگی می شود .
مصرف فست فودها
مصرف غذاهای فست فود از دیگر عوامل تشدید درد قاعدگی می باشد که توصیه می شود در این دوران کمتر از غذاهای فست فود استفاده نمایید.