دکتر میترا بهمن پور / بیماری های زنان / تاثیر یائسگی بر پوکی استخوان

تاثیر یائسگی بر پوکی استخوان

تاثیر یائسگی بر پوکی استخوان
آنچه می خوانید...

تاثیر یائسگی بر پوکی استخوان

آیا می توان کاری کرد که تاثیر یائسگی بر پوکی استخوان را کاهش داد ؟ آیا می دانستید که سنجش تراکم استخوان می توان از بروز پوکی استخوان پیشرفته پیشگیری کرد ؟ آیا با عوامل موثر با پوکی استخوان آشنا هستید ؟ در این مقاله نکات مهمی را بیان می کنیم .

من 54 سالم هست ، سوالم از دکتر بهمن پور اینه که در سن 54 سالگی که یائسه شدم آیا نیاز به مصرف دارو و یا ویتامین کلسیم دارم یا خیر ؟

تاثیر یائسگی بر پوکی استخوان

بانوان عزیز باید دقت کنند که مبحث یائسگی بسیار مهم می باشد ، به خصوص پوکی استخوان که در بانوان بسیاری رخ می دهد ، مصرف برخی از داروها به خصوص کلسیم باید زیر نظر پزشک انجام شود .

در زمان یائسگی تمامی نواحی بدن تحت تاثیر قرار میگیرد ، از مهم ترین بخش های که بسیار تحت تاثیر این دوران قرار می گیرد ، استخوان ها می باشد ، لازم به ذکر است بانوان بدانند که 55 درصد بانوان بالای 55 سال که یائسه شدن از پوکی استخوان رنج می برند .

سن سنجش تراکم استخوان

بانوان بالایی 55 سال حتما باید سنجش تراکم استخوان را داشته باشند ، برای بانوان کمتر از 65 سال که یائسه شده اند به شرطی که یکی از فاکتورهای ریسک را هم داشته باشند باید ، سنجش تراکم استخوان انجام شود و در صورتی که نیاز است ، مصرف مکمل ها برای آنها شروع شود .

آیا می دانستید که مصرف سیگار و الکل یکی از علت های پوکی استخوان است .

مصرف کلسیم و ویتامین D

مکمل های کلسیم در کشور ما تقریبا اجباری می باشند ، زیرا در بالای 90 درصد بانوان کمبود ویتامین D  وجود دارد ، بانوان 400 تا 800 واحد ویتامین D و از 1000 تا 1500 کلسیم را بانوان روزانه مصرف نمایند .

دکتر بهمن پور بیان می کنند که اگر شخص فاکتورهای ریسک پوکی استخوان را دارید حتما یک سنجش تراکم استخوان را انجام دهید .

فاکتورهای ریسک پوکی استخوان

برخی از عوامل در این که شخص به پوکی استخوان مبتلا شود تاثیر گذار هستند عواملی نظیر

  • سن
  • نژاد
  • اشخاصی که جثه کوجک دارند
  • اشخاصی که سابقه شکستگی استخوان داشته اند
  • اشخاصی که سابقه فامیلی پوکی استخوان دارند

عواملی که در بالا بیان شد عوامل غیر قابل تغییر است ، اما برخی از فاکتورها را می توان از انجام آنها اجتناب نمود تا کمتر در معرض پوکی استخوان قرار گیرید مانند :

  • مصرف سیگار
  • مصرف الکل
  • اشخاصی که پرکاری تیروئید دارند
  • اشخاصی که بیماری مزمن کلیه دارند
  • اشخاصی که تحرک کمی دارند
  • اشخاصی که مصرف شیرو لبنیات کمی دارند
  • اشخاصی که کم در معرض آفتاب می باشند

تمامی موادی که در بالا بیان شد ، جز اشخاصی می باشند در معرض ریسک مبتلا شدن به پوکی استخوان می باشند و باید حتما سنجش تراکم استخوان را انجام دهند .

مقالات مرتبط با بیماری های زنان در لینک ذیل مطالعه نمایید :

 

 

 

اشتراک گذاری مطلب:

دکتر میترا بهمن پور

دکتر میترا بهمن پور

جزو نفرات برتر بورد کشور، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، عضو انجمن جراحان زیبایی آمریکا، دارای چندین مقاله معتبر خارجی و ایرانی، یکی از مولفین موسسه رهپويان شريف، نويسنده و آموزش دهنده موسسه رهپويان شريف
استاديار دانشگاه، ارائه دهنده پنج كنگره زنان و زايمان كشور، رتبه استاد برتر از نظر نمره ارزشيابی دانشجويان، دارای مدرک جراحی های زيبايی و ترميمی زنان از آكادمی آمريكايی جراحي زيبايی زنان
American Academy of Aesthetic Gynecologic Surgery

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *