درمان پوکی استخوان
بیماری پوکی استخوان با کاهش تراکم و یا با از دست دادن توده استخوان رخ می دهد ، هر زمانی که ساخت استخوان کمتر از دست رفتن استخوان شود ، پوکی استخوان رخ می دهد ، معمولا در زمانی که سن افزایش پیدا می کند ، این بیماری رخ می دهد ، درمان پوکی استخوان را در این مقاله بیان می کنیم .
بیشترین رنج سنی که این بیماری بروز می کند از 50 سال به بعد می باشد و متاسفانه دربانوان این بیماری نسبت به اقایون بیشتر رخ میدهد .
سن شروع پوکی استخوان
یکی از سوالات متداولی که در خصوص پوکی استخوان بیان می شود این است که این بیماری از چه سنی شروع می شود ، در خصوص سن شروع پوکی استخوان باید بیان کرد که از سن 35 سالگی به بعد این بیماری رخ می دهد ، این بیماری سبب شکستگی های متعدد استخوانی با کمترین ضربه در بانوان می شود .
معمولا بیشترین نواحی که آسیب می بینند مهره های کمری می باشد .
در بسیاری از بانوان مشاهده می شود که با بلند کردن اجسام سبک و یا خم شدن حتی در برخی از آنها با عطسه کردن شکستگی مهره های کمر مشاهده می شود ، متاسفانه بسیاری از بانوان متوجه این امر نیستند که به بیماری پوکی استخوان مبتلا شده اند ، در برخی از مواقع با درد اندکی همراه هستند ، اما با انجام یک رادیو گرافی و پرتو نگاری می توانند که به بیماری پوکی استخوان مبتلا شده اند یا خیر .
نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که کم کاری تخمدان ها که منجر به کمبود استروژن در بدن می شود ، در ایجاد پوکی استخوان نقش اساسی دارد .
استروژن تقریبا از سن 40 سالگی در بانوان کاهش پیدا می کند که این امر سبب افزایش خطر مبتلا شدن به پوکی استخوان می شود .
نقش ورزش در پیشگیری از پوکی استخوان
دکتر بهمن پور جراح زیبایی زنان و متخصص زنان بیان می کنند که تغذیه و ورزش نقش اساسی در پیشگیری از پوکی استخوان دارد .
بانوان در وهله اول باید تغذیه خوبی داشته باشند ، بانوان باید در رژیم غذایی خود کلسیم و ویتامین D را قرار دهند ، تا کمتر به پوکی استخوان مبتلا شوند .
انجام ورزش مستمر نیز به بانوان کمک می کند که کمتر به پوکی استخوان مبتلا شوند ، انجام ورزش ساده پیاده روی روزی 25 الی 30 دقیقه نقش اساسی در پوکی استخوان دارد .
بهتر است پیاده روی را در زمین هموار انجام دهید .
در بانوان جوان انجام ورزش های استقامتی نظیر والیبال و بستکبال به پیشگیری از پوکی استخوان کمک می کند .
پیشگیری از پوکی استخوان
بانوان علاوه بر ورزش مداوم که باید داشته باشند باید به تغذیه خود نیز اهمیت دهند ، مصرف لبنیات در وهله اول اهمیت دارد ، پس از آن مصرف پروتئین نیز به پیشگیری از پوکی استخوان کمک می کند .
مصرف سبزیجات نیز به بانوان توصیه می شود ، سبزیجاتی مانند اسفناج و انواع کلم ها بسیار توصیه می شود .
عوامل ایجاد پوکی استخوان
بیماری های زمینه ای باعث تشدید مبتلا شدن به پوکی استخوان می شود بیماری های نظیر بیماری های تیروئیدی چه از نوع بیماری کم کاری تیروئید و چه از نوع بیماری پرکاری تیروئید به دلیل مصرف برخی از داروهای خاص بیشتر در معرض مبتلا شدن به بیماری پوکی استخوان می باشند .
بیماری صرع نیز به دلیل اینکه شخص مصرف داروهای ضد انعقاد به مدت طولانی مصرف می نماید ، نیز بیشتر در معرض این بیماری می باشند .
مصرف کورتون نیز یکی دیگر از عوامل تاثیر گذار در مبتلا شدن به این بیماری می باشد .
تشخیص پوکی استخوان
با انجام سنجش تراکم استخوان می توان به این موضوع پی برد که شخص مبتلا به بیماری پوکی استخوان می باشد یا خیر .
بانوان سنجش تراکم استخوان را باید از سن 55 سالگی به بعد انجام دهند و زیر نظر دکتر در صورت مبتلا بودن به بیماری پوکی استخوان به درمان این بیماری بپردازند .
درمان پوکی استخوان
درمان پوکی استخوان هر شخص بسته به میزان پیشرفت بیماری متفاوت است .
سایر مقالات مرتبط به بیماری های زنان
- علت عفونت واژن
- زگیل تناسلی
- زخم دهانه رحم