لابیاپلاستی یا جراحی زیبایی واژن یکی از پرتقاضاترین عملهای زیبایی زنان در جهان امروزی است. از همین رو این سوال پیش میآید که لابیاپلاستی برای چه افرادی مناسب است؟ این جراحی چه شرایطی دارد و آیا همه میتوانند به سراغ این روش بروند؟ در این مقاله از سایت دکتر بهمن پور شما را با معیارهای لازم برای انجام لابیاپلاستی آشنا کرده و عوامل خطر را خواهیم شناخت.
چه کسانی کاندید لابیاپلاستی هستند؟
1- افرادی که دارای عوارض جسمی یا تغییرات ظاهری در لبهای لابیا هستند و این مشکلات باعث ناراحتی و اختلال در کیفیت زندگی آنها شده است.
2- افرادی که با مشکلات روانی مرتبط با شکل و اندازه لبهای لابیا مانند: ناراحتی، خجالت یا کمبود اعتماد به نفس درگیر هستند و به دنبال رفع این مشکلات هستند.
3- افرادی که پس از زایمان تغییرات جسمی و ظاهری نامناسبی را در لبهای لابیا خود تجربه کردهاند و به دنبال اصلاح این تغییرات هستند.
4- افرادی که در تجربه قبلی با عوارض جراحی لابیاپلاستی درگیر شدهاند و به دنبال اصلاح این عوارض هستند.
5- بانوانی که هنگام برقراری رابطه جنسی، احساس درد و سوزش زیادی دارند و این موضوع بر کیفیت رابطه جنسی و رضایت مندی همسرانشان اثر نامطلوب گذاشته است.
6- افرادی که به دنبال اصلاح تغییرات جراحی پس از زایمان مانند: پارگی لابیا یا پیری هستند.
7- افرادی که با مشکلات بزرگی نامتعادل یا عدم تقارن لبها لابیا مواجه هستند و این موضوع میتواند باعث ایجاد مشکلات فیزیکی و روانی مثل: عدم امکان نشستن و راه رفتن طولانی مدت، عفونت ادراری مکرر، عدم امکان پوشیدن لباسهای جذب و حضور در باشگاه و استخر، شود.
8- کسانی که بعد از انجام فعالیتهای ورزشی و تحرکی از جمله: اسب سواری و یا دوچرخه سواری، دچار خارش، سوزش و درد زیادی در ناحیه تناسلی میشوند.
9- افرادی که دچار عوارض جراحی قبلی در لبهای لابیا هستند و به دنبال اصلاح این عوارض هستند.
10- بانوانی که دارای لابیاهای خیلی تیره و افتاده هستند که میتوانند با انجام این جراحی و برداشتن قسمت تیره و آویزان لابیاها، جوانسازی واژن را انجام دهند.
معیارهای لازم برای انجام لابیاپلاستی
- داشتن حداقل 18 سال سن
- بهرهمندی از سلامت عمومی جسمی و روانی مورد تایید پزشک معالج
- داشتن دیدگاه مثبت و انتظارات واقع بینانه در مورد نتیجه جراحی
- تمایل به پیروی دقیق از دستورالعمل های بهبودی پس از جراحی از جمله خودداری از مقاربت واژینال تا 6 هفته پس از جراحی
لابیاپلاستی برای چه افرادی توصیه نمیشود؟
- افرادی با مشکلات سلامتی جدی:
اگر شما مشکلات سلامتی جدی دارید که ممکن است با عمل جراحی متعارض شوند مانند: بیماریهای قلبی، عفونتهای جاری، تشنج یا مشکلات خونریزی، لابیاپلاستی توصیه مناسبی برای شما نیست.
- بانوان بارداری:
اگر باردار هستید یا قصد دارید باردار شوید، لابیا پلاستی به هیچ وجه به شما توصیه نمیشود. بهتر است تا پس از تمام شدن دوره بارداری و گذراندن دوره نقاهت بعد از زایمان صبر کنید.
- افراد با مشکلات روانی:
اگر مشکلات روانی جدی دارید که ممکن است بر تصمیمگیری و احساسات پس از جراحی تاثیر منفی بر داشته باشد، این جراحی توصیه نشود.
- داشتن توقعات نامناسب و غیرواقعی:
اگر توقعات شما از نتیجه جراحی نامناسب و غیر واقعی باشد، پزشک متخصص ممکن است از انجام لابیاپلاستی شما به دلیل احتمال عدم رضایت در نتیجه نهایی موافقت نکند.
- سن کم:
در اغلب موارد پزشکان به بانوانی که در حدود سنین جوانی هستند، به دلیل به دلیل تغییرات طبیعی در لبهای لابیا در طول زمان و پس از زایمان توصیه میکنند صبور باشند و تغییرات ظاهری مرتبط با لبهای لابیا را تحمل کنید تا بزرگسالی و فرآیند رشد و تغییرات آن کامل شود.
علت پارگی لابیاها پس از لابیاپلاستی
عوامل خطر بعد از لابیا پلاستی
آگاهی از عوامل خطر و مراقبتهای لازم بعد از جراحی زیبایی واژن شاید مهمترین عامل برای تعیین این باشد که «لابیاپلاستی برای چه کسانی مناسب است؟». پس به یاد داشته باشید حتما قبل از اقدام جدی تحقیقات لازم را انجام داده و با پزشک متخصص صحبت کنید تا از خطرات و عوارض احتمالی این روش درمانی آگاه شوید و اگر توانایی انجام مراقبتهای بعد از لابیاپلاستی را در خود نمیبینید، هرگز به سراغش نروید.
عوامل خطر بعد از لابیاپلاستی:
- عفونت
- ورم و التهاب در ناحیه لابیاها
- خونریزی در محل جراحی
- عوارض عمومی مثل: درد، سردرد، حساسیت به داروها یا بی حسی موضعی
نکات مهم بعد از لابیاپلاستی برای افراد کاندید
- استفاده از داروها و مواد ضد التهاب و عفونت
- تغییرات رژیم غذایی و محدودیت تغذیه
- حفاظت از ناحیه مورد عمل اعم از:
- تمیز و خشک نگه داشتن
- عدم استفاده موقتی از فرآوردههای شیمیایی و شی خارجی
- جلوگیری از هرگونه فشار و تماس مستقیم
- خودداری از مقاربت واژینال تا حداقل ۶ هفته پس از جراحی
- فعالیت جسمانی و ورزش سنگین
- پیگیری و ارتباط مستمر با پزشک متخصص